19 Ekim 2007 Cuma

BAL NASIL SAKLANMALI?

Saf ve temiz bal, genel olarak çabuk bozulmayan ve saklanması kolay bir maddedir. Ancak balın kapalı kutularda hava ile ilişkisi olmayacak şekilde saklanması gerekir.Çok sıcak, rutubetli ve kokulu yerlerde balın saklanması doğru değildir. Süzme ballar, cam kavanozlarda hiç hava almayacak şekilde güneşden uzak bir ortamda veya özel yapılmış paslanmaz tenekelerden yapılmış özel kaplarda saklanması gerekir.

Kahvalti sofralarinin vazgeçilmez yiyecegi olan balın saklama kosullarına dikkat edilmezse sekerlenir ve besin degeri kaybolur.
Bal tüketimi sırasında kullanılan kaşık çatal vs araçlar önem arzeder.
Islak demir kaşık bal şişesine sokulmamalı, Bunu yerine kuru ağaç kaşıklar tercih edilmeli, Bal tüketim sürecinde gün ışığına maruz kalırsa bozulma süreci hızlanır। Şekerlenen bal bozuk bal anlamına gelmez

Hiç yorum yok: