31 Temmuz 2008 Perşembe

2008 Sezonu Doğal Kesatane Balı

2008 Sezonu doğal kesatane balı

500 Gr. özel amabalaj 30 YTL
1000 Gr. özel ambalaj 60 YTL

25 Temmuz 2008 Cuma

KESTANE BALI

Halk arasında deli bal olarak da bilinen Kestane Balı koyu kahve renkli, buruk, biraz acı tadı ve kestaneye özgü aroma vekokusu olan çok kuvvetli bir antiseptiktir.

Yüzyıllar boyu doğal ilaç olarak kullanılagelmiştir. Giresun Çanakçı yöresi yaklaşık 750- 1100 metre rakımlı tepelerde safkan kafkas arısı ile üretilmiş olan bal, içeriğinde yoğun kestane çiçeği salgısı ve orman gülü ve böğürtlen gibi çeşitli orman çiçeği nektarı bulundurur.

Bal arısı Kestane den polen, nektar ve salgı toplar. Bilimsel araştırmalarda Kestane Balının antibiyotik özelliğiyle streptecoc’lara karşı çok etkili olduğu kanıtlanmıştır. En temel olarak kasları kuvvetlendirici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici yumuşak doku yaraları iyileştirici, yorgunluğu giderici, kan dolaşımını düzenleyici, bağışıklık sistemini güçlendirici, solunum sistemini rahatlatıcı özelliklerinden dolayı özellikle mevsim değişikliklerinde düzenli olarak alınması (sabahları aç karnına yaklaşık 1 tatlı kaşığı) alınması tavsiye edilir.

Çok etkili bir bal olması sebeiyle tüketimde de dikkatli olunmaldır.

Örneğin etkili şifa için sabah kahvaltıdan önce aç iken 1 tatlı kaşığı bal yenilmesi ve kesinlikle arkasından soğuk ya da ılık su veya sıvı alınmaması tavsiye edilir. Kestane balı az bulunması sebebiyle kahvaltıda tüketilmemelidir.


Streptecoc : " Kok (Coccus) " bakterilerin şekli küre gibidir. Fakat tesbih taneleri gibi dizili bir koloni olarak görülürler Bakterilerin bu şekilde sıralanıp koloni oluşturmasına ise " Streptococ " adı verilir. Aynı şekilde koloni oluşturan çomak yani " Bacillus " bakterilerine ise " Streptobacillus " adı verilir. Doğal kestane balı bu bakterilerin üreyip çoğalmasını engeller içediği antisepitik ile bağışıklık sistemini bakterilere karşı daha güçlü hale getirir. Bir nevi savunma zırhı oluşturur.