16 Eylül 2007 Pazar

Gençlik İksiri BAL…

Kış aylarında organizmanın enerjiye daha fazla ihtiyacı vardır. Arıların hayat iksiri olarak ürettikleri bal, içerdiği yüksek besin değerleri ve zengin aktif maddelerle sadece güçlü bir enerji kaynağı olmakla kalmıyor, haricen de kullanıldığında da bir gençlik ve güzellik iksiri olarak yaşantımıza eşlik ediyor. Bal her bölgenin bitki örtüsüne göre farklılıklar gösterir. Aynı zamanda bal yapısal özellikleri nedeniyle alternatif tıp tarafından kullanıldığı gibi evlerde de bir güzellik iksiri olarak kullanılmaktadır. Bal karışımlı diş macunlarının günlük yaşantımıza girmesi balın ne kadar önemli, etkili bir besin ve tedavi kaynağı olduğunu göstermektedir.
Bitki örtüsü ve bal…
Bal, üretildiği bölgenin biitki örtüsüne göre farklı özellikler içeriyor:
Kestane balı: Kan dolaşımını canlandırır. Kansızlığa karşı öneriliyor. Okaliptüs balı: Akciğer hastalıklarında, idrar ve bağırsak hastalıklarında etkili bir antiseptiktir. Bağırsak parazitlerini giderici etkisi de vardır.

Çiçek balı: En yumuşak baldır. Biberona katılarak veya yoğurtla karıştırılarak verildiğinde hırçın çocukları sakinleştirir. Meyve şekeri içerdiği için şeker hastalarının da küçük dozlarda almalarına izin veriliyor.
Ihlamur balı: Benzersiz bir sakinleştiricidir. Uykusuzlukta, streste ve migren ağrılarında etkilidir.
Çam ve kekik balı: Solunum sistemini dezenfekte eder. Nezle, bronşit ve sinüzit tedavisinde etkilidir. Anzer balı: Besin değeri çok yüksektir. Bulunması zor olan bu değerli bal güçlü bir enerji kaynağıdır. Nekahat dönemlerini ve zafiyeti gidermek için idealdir.

Hiç yorum yok: